Kateheze 4.-5. razred

31. KATEHEZA OD DOMA (med 16. in 23. maj.):

Naberite šopek domačih rož in jih skozi teden prinesi k večerni šmarnični maši. Odloži jih v zakristiji, kjer so že nastavljene majhne vaze. Sedaj se ne potrebujete več prijavljati za obisk bogoslužja.
Ne pozabi na VPIS V VIŠJI RAZRED!

Veroučenci povabljeni k sv. spovedi vsaki dan pred večerno sveto mašo.

Spoštovani starši, prosim čim prej že sedaj v mesecu maju pridite in svojega otroka vpišite v višji razred verouka. Vpis poteka po večernih sv. mašah med tednom (te so ob 19h). Ob njem predložite liturgični zvezek za leto 2020/2021 in spodnjo prijavnico za leto 2021/22.

30. KATEHEZA OD DOMA (med 9. in 16. maj.):

Poskrbite, da bo kateheza narejena do sobote 15. maja zvečer, sicer boš zamudil priložnost odpiranja src Božjim skrivnostim.

Že več kot leto dni, nisi bil pri sv. spovedi. Po prvem obhajilu bo priložnost tudi za tvojo spoved in spoved tvojih staršev. Tokratna kateheza je skupno izpraševanje vesti s starši. Najprej si preberite navodilo spovedi:


Spraševanje vesti se začne s spominjanjem krasnih dogodkov, ki so se zgodili v tvojem življenju od zadnje sv. spovedi. Krasni dogodki niso samo tisti fantastični, veliki, navdušeni in impozantni dogodki, ki jih predstavljata televizija in internet. Krasen dogodek je vsako srečanje, kjer se v tvoje srce naseli veselje in mir...

Potem opazuj kaj je v tem zadnjem obdobju od zadnje sv. spovedi jemalo, sušilo in kradlo tvojemu srcu veselje in mir. Si bil tudi ti osebno vpleten z grehi: lenobe, nevoščljivosti, nepotrpežljivosti, napuha, vdajanju poželjivosti,... Ob tem skleni poboljšanje.

___________(to spodnje besedilo lastnoročno prepiši za vajo, ga fotografiraj in pošlji katehetu!)_____

Sama spoved pa poteka približno tako (čeprav točno poznavanje »obrazca« ni pogoj ali ovira za pristop k spovedi):

D: Hvaljen Jezus. V: Na vekomaj. Amen. D: V imenu Očeta in Sina in Svetega Duha. V: Amen. D: Bog, ki razsvetljuje človeška srca, naj ti pomaga, da boš prav spoznal svoje grehe in dosegel božje usmiljenje. V: Amen. V: Zadnjič sem bil pri spovedi…. Moji grehi so……(Iskreno prizna grehe in posluša

Obudim kesanje – lahko tudi s svojimi besedami: Moj Bog, žal mi je, da sem grešil in žalil tebe, ki si moj najboljši Oče. Trdno sklenem, da se bom poboljšal. Pomagaj mi s svojo milostjo. Amen.

Duhovnik – spovednik nato moli besedilo odveze:

D: Zahvaljujemo se Gospodu, ker je dober. V: Ker vekomaj traja njegova dobrota. D: Bog ti je odpustil grehe, pojdi v miru. V: Bogu hvala.

________________________________

Namen spovedi je, doživetje Božjega usmiljenja in Božje dobrote. Spovedanec v spovednici ne zaničuje samega sebe, pač pa se Bogu zahvaljuje za številne konkretne darove. Ob tem izrazi vero v odpuščanje svojih grehov. Našteje grehe za katere veruje, da jim jih Bog odpusti. Naštevanje grehov, za katere ne veruje, da bi jih Bog lahko odpustil, je obtoževanje Boga, kar ne spada k sv. spovedi.

K spovedi naj bi šli po Cerkveni zapovedi vsaj enkrat na leto, sicer pa »po potrebi« oz. vsaj nekajkrat na leto. Priporoča se spoved pred velikimi življenjskimi odločitvami, pred odhodom v bolnišnico, pred operacijo, ob praznovanjih in življenjskih jubilejih… Priporoča se tudi redna spoved ob prvih petkih v mesecu. Spoved je možno opraviti tudi v bolnišnici. Mnogi priznavajo, da so po dobri spovedi začeli drugače gledati na bolezen. Duševno zdravje pa ima svoj vpliv tudi na telesno zdravje.Fotografijo rešenega litrugičnega zvezka in lastnoročni prepis posreduj svojemu katehetu (senekovic.breda@gmail.com) do sobote 15. maja zvečer.

Spoštovani starši, prosim čim prej že sedaj v mesecu maju pridite in svojega otroka vpišite v višji razred verouka. Vpis poteka po večernih sv. mašah med tednom (te so ob 19h). Ob njem predložite liturgični zvezek za leto 2020/2021 in spodnjo prijavnico za leto 2021/22.

29. KATEHEZA OD DOMA (med 2. in 9. maj.):

Poskrbite, da bo kateheza narejena do sobote 8. maja zvečer, sicer boš zamudil priložnost odpiranja src Božjim skrivnostim.

Tokratna kateheza je vezana na šmarnice. Oglejte si šmarnično pripoved Svetniki so čisto navadni ljudje na youtubu.

PRIJAVNICA K VEROUKU 2021-22.pdf

Spoštovani starši, prosim čim prej že sedaj v mesecu maju pridite in svojega otroka vpišite v višji razred verouka. Vpis poteka po večernih sv. mašah med tednom (te so ob 19h). Ob njem predložite liturgični zvezek za leto 2020/2021 in zgornjo prijavnico za leto 2021/22.

28. KATEHEZA OD DOMA (med 25. apr. in 2. maj.):

Poskrbite, da bo kateheza narejena do sobote 1. maja zvečer, sicer boš zamudil priložnost odpiranja src Božjim skrivnostim.

2_triada__4__velikono_na_nedelja.pdf

Preberi si delovni list in reši spletni kviz v oddelku dejavnosti.

Fotografijo rešenega spletnega kviza skupaj s fotografijo liturgičnega zvezek na str. 42. pošlji katehistinji (senekovic.breda@gmail.com) do SOBOTE 24. aprila.

27. KATEHEZA OD DOMA (med 18. in 25. apr.):

Poskrbite, da bo kateheza narejena do sobote 24. aprila zvečer, sicer boš zamudil priložnost odpiranja src Božjim skrivnostim.

2_triada__3__velikono_na_nedelja.pdf

Izberi si eno od dejavnosti:

a. Dopolni besedilo.
b. Preizkusi se v spletnem kvizu. Vso srečo! 😊
c. Zberi družino na kup in skupaj odigrajte človek ne jezi se. Za dodaten izziv odgovorite na vprašanja in tekmujte – kdo bo danes pospravljal po večerji? 😉
d. “Po lomljenju kruha so ga spoznali ...

Izbrano dejavnost fotografiraj, fotografijo skupaj s fotografijo liturgičnega zvezek na str. 42. pošlji katehistinji (senekovic.breda@gmail.com) do SOBOTE 24. aprila.

26. KATEHEZA OD DOMA (med 11. in 18. apr.):

Poskrbite, da bo kateheza narejena do sobote 17. aprila zvečer, sicer boš zamudil priložnost odpiranja src Božjim skrivnostim.

Verouk pri nas doma4567r.pdf

Na list napiši odgovore na vprašanja in jih fotografiraj. Fotografijo skupaj s fotografijo liturgičnega zvezek na str. 41. pošlji katehistinji (senekovic.breda@gmail.com) do SOBOTE 17. aprila.


25. KATEHEZA OD DOMA (med 4. in 11. apr.):

Poskrbite, da bo kateheza narejena do sobote 10. aprila zvečer, sicer boš zamudil priložnost odpiranja src Božjim skrivnostim.

Predragi praznujemo Veliko noč, naš največji praznik. Prepričan sem, da v hiši mrgoli velikonočnih znamenj. Hren, potica, pirhi, meso,... morda tudi velikonočna kartica,... zbrana družina, ki moli,...

Izberi eno od znamenj in ga fotografiraj.

Fotografijo enega velikonočnega znamenja skupaj s fotografijo liturgičnega zvezek na str. 40. pošlji katehistinji (senekovic.breda@gmail.com) do SOBOTE 10. aprila.

24. KATEHEZA OD DOMA (med 28. mar. 4. apr.):

Poskrbite, da bo kateheza narejena do sobote 3. aprila zvečer, sicer boš zamudil priložnost odpiranja src Božjim skrivnostim.

Starši najdite si čas in z otroci prisluhnite zvočnemu posnetku 6. postne nedelje: TU (od 4. min in 20 sek. dalje). Potem odprite liturgični zvezek na str. 38 -40 in rešite nalogo.

Veliki teden 4+5.pdf

Fotografijo liturgičnega zvezka pošljite pošljite katehistinji (senekovic.breda@gmail.com) do SOBOTE 3. aprila.

23. KATEHEZA OD DOMA (med 28. mar. in 4. apr.):

Poskrbite, da bo kateheza narejena do sobote 27. marca zvečer, sicer boš zamudil priložnost odpiranja src Božjim skrivnostim.

Starši najdite si čas in z otroci prisluhnite zvočnemu posnetku 6. postne nedelje: TU (od 4. min in 20 sek. dalje). Potem odprite liturgični zvezek na str. 38 in rešite nalogo.

Cvetna nedelja.pdf

Fotografijo liturgičnega zvezka pošljite pošljite katehistinji (senekovic.breda@gmail.com) do SOBOTE 27. marca.

22. KATEHEZA OD DOMA (med 14. in 21. mar.):

Poskrbite, da bo kateheza narejena do sobote 20. marca zvečer, sicer boš zamudil priložnost odpiranja src Božjim skrivnostim.

Starši najdite si čas in z otroci prisluhnite zvočnemu posnetku 4. postne nedelje: TU (od 6. min in 20 sek. dalje). Potem odprite liturgični zvezek na str. 36 in rešite nalogo.

Z Jezusom na križevem potu.pdf

Fotografijo liturgičnega zvezka pošljite pošljite katehistinji (senekovic.breda@gmail.com) do SOBOTE 20. marca.

21. KATEHEZA OD DOMA (med 7. in 14. mar.):

Poskrbite, da bo kateheza narejena do sobote 13. marca zvečer, sicer boš zamudil priložnost odpiranja src Božjim skrivnostim.

Starši najdite si čas in z otroci prisluhnite zvočnemu posnetku 3. postne nedelje: TU (od 5. min in 30 sek. dalje). Potem odprite liturgični zvezek na str. 36 in rešite nalogo.

3. Posvečuj Gospodov dan.pdf

Fotografijo liturgičnega zvezka pošljite pošljite katehistinji (senekovic.breda@gmail.com) do SOBOTE 13. marca.

20. KATEHEZA OD DOMA (med 28. feb. in 7. mar.):

Poskrbite, da bo kateheza narejena do sobote 6. marca zvečer, sicer boš zamudil priložnost odpiranja src Božjim skrivnostim.

Starši najdite si čas in z otroci prisluhnite zvočnemu posnetku 2. postne nedelje: TU (od 4. min in 50 sek. dalje). Potem odprite liturgični zvezek in rešite nalogo.

2. NE SKRUNI BOŽJEGA IMENA.pdf

Fotografijo liturgičnega zvezka pošljite pošljite katehistinji (senekovic.breda@gmail.com) do SOBOTE 6. marca.

19. VEROUČNA URA OD DOMA (med 21. in 28. februarjem):

Poskrbi, da bo kateheza narejena do sobote 27. februarja zvečer, sicer boš zamudil priložnost odpiranja src božjim skrivnostim.

Starši najdite si čas in z otroci prisluhnite zvočnemu posnetku (od 5. minute dalje) 1. postne nedelje: TU. Potem odprite liturgični zvezek in rešite nalogo (samo tisto prvo za obkroževat).

Začel se je postni čas, ki nas vabi, da se potrudimo biti boljši. V ta paket spada tudi to, da ljudi okoli nas sprejmemo take kot so, z vsemi napakami.

Starše povabim, da otrokom podelite svojo izkušnjo, ko vam je kdo kdaj odpustil vašo napako, zmoto, nenatančnost, nerodnost,... V ospredju naj bo oseba, ki vas je usmiljeno pogledala v oči ter vam odpustila, vas objela, vas sprejela, vam dala novo možnost. (Pripovedujte eno od svojih zgodb lahkomiselnosti. Otroci radi slišijo konkretni pripetljaj. npr. Ko ste prvič padli pri avtošoli in ste pogledali v oči očetu, ali ko ste prvič dobili slabo oceno in ste pogledali v oči mame, ko so se vam rože posušile, ker ste jih pozabili zaliti in ste pogledali v oči darovalca, ali, ko je kipelo mleko in ste srečali nekoga, ki vas je z nasmehom v očeh potolažil, ali ko ste kuhali krompir in se vam je prismodil... ). Vaša pripoved naj ne bo samo v dolgočasnih dejstvih. Pripovedujte o čustvih.

Otroci, tudi vi se poskušajte spomniti kakšne svoje nerodnosti, lahkomiselnosti ali ko ste naredili kakšno napako. Pripovedujte o tem staršem. Kaj se je zgodilo, zakaj se je tako zgodilo, kdo vam je odpustil, kako ste zadevo popravili … ?

Narišite oči, ki so vas takrat dobrotljivo pogledale. Te oči prilepite na hladilnik ali omaro za en teden. Naj vas spomnijo na bližnje, ki vam odpuščajo in vas sprejemajo. Obenem pa naj vas spomnijo tudi na oči dobrega Boga, ki nas kot usmiljeni oče sprejema z vsemi našimi napakami.

Vaš pogovor zaključite s kratko molitvijo hvaležnosti (Očenašem) za božje varstvo.

Seveda pa čim večkrat opravi tudi postne naloge prijaznosti. Lahko pogledaš na postni plakat iz prejšnjega tedna ali pa razbereš iz spodnje razpredelnice.

Pon., 22. feb.

Pogosto se nasmehni.

Tor., 23. feb.

Reci nekomu: »Dobro si to naredil.«

Sre., 24. feb.

Pomahaj sosedu.

Čet., 25. feb.

Nažno zapiraj vrata.

Pet., 26. feb.

Povabi vse k namizni igri.

Sob., 27. feb.

Zmoli za starše.

Te narisane oči fotografirajte skupaj s fotografijo liturgičnega zvezka pošljite katehistinji (senekovic.breda@gmail.com).

18. VEROUČNA URA OD DOMA (med 14. in 21. februarjem):

Pust, post in pepelnica.pdf

Veroučenci otroci prisluhnite zvočnemu posnetku: TU. Potem odprite liturgični zvezek in rešite nalogo za 6. nedelje med letom.

Opravi vsaj eno prijazno nalogo iz postnega koledarja za ta teden. Napiši ali fotografiraj, kako ti je šlo. Morda se lotiš celo peke postnih prest. Vesela bom, če mi boš sporočil, kakšnega okusa in izgleda so.

Fotografijo izdelka + fotografijo rešene liturgične naloge pošlji katehistinji Breda do sobote 20. februarja.

POST PLAKAT- Mavrica.PDF

17. VEROUČNA URA OD DOMA (med 7. in 14. februarjem):

1.VERUJ V ENEGA BOGA1.pdf

Veroučenci otroci prisluhnite zvočnemu posnetku: TU. Potem odprite liturgični zvezek in rešite nalogo za 5. nedelje med letom.

Za domačo nalogo napiši, katera Sveta pisma si primerjal, kaj si prebral, kaj ti je v Svetem pismu najlepše.

Fotografijo izdelka + fotografijo rešene liturgične naloge pošlji katehistinji Breda do sobote 13. februarja.

16. VEROUČNA URA OD DOMA (med 31. januarjem in 7. februarjem):

Sveto pismo 4+5 r.pdf

Veroučenci otroci prisluhnite zvočnemu posnetku: TU. Potem odprite liturgični zvezek in rešite nalogo za 4. nedelje med letom.

Za domačo nalogo napiši, katera Sveta pisma si primerjal, kaj si prebral, kaj ti je v Svetem pismu najlepše.

Fotografijo izdelka + fotografijo rešene liturgične naloge pošlji katehistinji Breda do sobote 6. februarja.

15. VEROUČNA URA OD DOMA (med 24. in 31. januarjem):

Papež in škofje 1.pdf

Fotografijo izdelanega list o papežu in mariborskemu škofu + fotografijo rešene liturgične

naloge pošlji katehistinji Breda do sobote 30. januarja.

14. VEROUČNA URA OD DOMA (med 17. in 24. januarjem):

Družina, sveta in moja.pdf

Fotografijo liturgičnega zvezka in tri odgovore na tri vprašanja pošlji na naslov svoje katehistinje (senekovic.breda@gmail.com) do SOBOTE 23. januarja.

Če karkoli ni jasno pokliči in vprašaj g. župnika na telefon: 070 467 743.

13. VEROUČNA URA OD DOMA (med 10. in 17. januarjem):

Veroučenci najdite si čas in si s starši oglejte posnetek: https://youtu.be/rh5Jnai8y7s

Prepogni A4 list. Na levo stran zapiši interviju svojega botra, na desno stran zapiši interviju svojih staršev/skrbnikov.

Vprašanja za botra:

1) Ste že bili kdaj boter kakšnemu otroku? Kako jim je bilo ime?

2) Ste imeli z g. župnikom kakšne priprave na moj sv. krst? Se spomnite o čem ste se takrat pogovarjali?

3) Se spomnite vremena in vzdušja na moj krstni dan?

4) Kako je potekalo praznovanje? Kdo so bili povabljeni na praznovanje?

5) Kdo je priskrbel krstno svečo? Starši ali botri?

6) Poznaš zgodbo mojega krstnega zavetnika?

Vprašanja za starše:

1) Kako sta mi izbrala ime?

2) Se spomnite o čem ste se pogovarjali z g. župnikom ob pripravi na krst? Kaj bi danes vprašali g. župnika?

3) Je mojega krstnega zavetnika izbral g. župnik, ali sta ga vidva izbrala?

4) Kdaj godujem in kdo je moj krstni zavetnik? Če ne poznaš, poglej na internet.

5) Imata poleg mojega krsta v spominu še kakšen drugi krst, kamor sta bila povabljena?

Prosi starše za ogled krstne sveče in krstnih slik.

Potem odprite liturgični zvezek in rešite nalogo.

Fotografijo liturgičnega zvezka in fotografijo dveh intervijev pošlji na naslov svoje katehistinje (senekovic.breda@gmail.com) do SOBOTE 16. januarja.

12. VEROUČNA URA OD DOMA (med 3. in 10. januarjem):

Starši najdite si čas in si kot družina oglejte posnetek: https://youtu.be/poswRRB_2i0

Na list papirja napiši pogovor, kakor misliš, da se je razvijal med živalmi in dvema psoma, ki sta se nazadnje pridružila in počastila Jezusa.

Potem odpri liturgični zvezek in rešite naloge vključno z Sv. tremi kralji.

Fotografije liturgičnega zvezka in zapisanega pogovora med živalmi in dvema psoma pošlji na naslov svoje katehistinje (senekovic.breda@gmail.com) do SOBOTE 9. januarja.

11. VEROUČNA URA OD DOMA (med 27. decembrom in 3. januarjem):

Prosim pošljite tri fotografije: 1) liturgičnega zvezka Božiča, 2) liturgični zvezek Nedelje sv. Družine ter 3) fotografijo blagoslova vašega doma do sobote 2. februarja.

Pričnimo z ogledom sledečih posnetkov:

božič: https://youtu.be/ZQfaNwAR6As

Nedelja sv. Družine: https://youtu.be/1Ir1x-Nopls

Potem odprite liturgični zvezek in rešite nalogo za Božič in za Nedeljo sv. Družine.


BLAGOSLOV DOMA:

Družina se zbere pri jaslicah, prižgemo kadilo. Otroci lahko med blagoslovom v rokah držijo prižgane krstne sveče, prižgemo lahko tudi poročno svečo.

Zapojemo pesem: Poslušajte vsi ljudje ?

Pokrižamo se z blagoslovljeno vodo: V imenu Očeta in Sina in Svetega Duha.

Eden od članov družine prebere Božjo besedo (Lk 2,15-20):

Berilo iz svetega evangelija po Luku.

Ko so angeli šli od njih v nebo, so pastirji govorili drug drugemu: ?Pojdimo torej v Betlehem in poglejmo to, kar se je zgodilo in kar nam je sporočil Gospod!? Hitro so odšli tja in našli Marijo, Jožefa in dete, položeno v jasli. Ko so to videli, so povedali o besedi, ki jim je bila rečena o tem otroku. In vsi, ki so slišali, so se začudili temu, kar so jim povedali pastirji. Marija pa je vse te besede shranila in jih premišljevala v svojem srcu. In pastirji so se vrnili ter slavili in hvalili Boga za vse, kar so slišali in videli, tako, kakor jim je bilo rečeno.

Božja beseda.

Vsi odgovorijo: Bogu hvala.

Zatem se lahko pogovorimo o prebranem odlomku.

Zapojemo pesem: Tam stoji pa hlevček ?

Sledijo prošnje:

1. Dobri Bog, prosimo te za našo župnijo in za vse tiste, ki so osamljeni, telesno ali duševno prizadeti, zapostavljeni ali trpijo krivico.

Vsi odgovorimo: Prosimo, te usliši nas.

2. Dobri Bog, prosimo te za vse tiste, ki poklicno skrbijo za bolne, ostarele, reveže in kaznjence in to službo opravljajo na ta sveti večer.

Vsi odgovorimo: Prosimo te usliši nas.

3. Dobri Bog, prosimo te za novorojenčke, za še nerojene, za otroke vseh starosti in za mladino.

Vsi odgovorimo: Prosimo te usliši nas.

4. Dobri Bog, prosimo te za vse naše pokojne, ki smo jih poznali in jih danes še posebej pogrešamo.

Vsi odgovorimo: Prosimo te usliši nas.

5. Dobri Bog, prosimo te za našo družino, naj božični prazniki najdejo odmev v našem vsakdanjem življenju, da bomo drugim priče Božje slubezni in dobrote.

Vsi odgovorimo: Prosimo te usliši nas.

6. Dobri Bog,, pomagaj nam, da bomo lepo v miru praznovali božične praznike.

Vsi odgovorimo: Prosimo te usliši nas.

Vsak lahko v tišini ali na glas doda še svojo prošnjo.

Nato molimo: Oče naš, Zdrava Marija, Slava Očetu.

Tri fotografije pošlji na naslov svoje katehistinje (senekovic.breda@gmail.com)

Če vam ostane čas, si oglejte tole božično zgodbo. https://youtu.be/vF4shCHXQl4

10. VEROUČNA URA OD DOMA (med 20. decembrom in 27. decembrom):

Kdor ne izpolni google obrazca in ne pošlje fotografije liturgičnega zvezka na naslov katehistinje do sobote 26. decembra zvečer se mu ura ne prizna.

INTERAKTIVNI GOOGLE OBRAZEC 4. adventne nedelje (dvakrat klikni)

Za reševanje nalog 4. adventne nedelje v liturgičnem zvezku, ti je lahko v pomoč sledeči video: https://youtu.be/-Zkr19dmiQw

9. VEROUČNA URA OD DOMA (med 13. decembrom in 20. decembrom):

Kdor ne izpolni google obrazca in ne pošlje fotografije liturgičnega zvezka na naslov katehistinje do sobote 19. decembra zvečer se mu ura ne prizna.

Za reševanje nalog 3. adventne nedelje v liturgičnem zvezku, ti je lahko v pomoč sledeči video: https://youtu.be/J4xwjaQGneI

Navodilo za domačo nalogo se nahaja na koncu projekcije.

mojzes 3.del - zapovedi.pdf

8. VEROUČNA URA OD DOMA (med 6. decembrom in 13. decembrom):

Kdor ne pošlje fotografij liturgičnega zvezka in domače naloge do sobote 12. decembra zvečer se mu ura ne prizna.

Za reševanje nalog 2. adventne nedelje v liturgičnem zvezku, ti je lahko v pomoč sledeči video: https://youtu.be/6rBmJFdyvkw

Navodilo za domačo nalogo se nahaja na koncu projekcije.

Mojzes, 2.del.pdf

7. VEROUČNA URA OD DOMA (med 29. novembrom in 6. decembrom):

Kdor ne pošlje fotografije risbe Mojzesa in ne pošlje fotografije liturgičnega zvezka na naslov katehistinje do sobote 5. decembra zvečer se mu ura ne prizna.

Najprej si oglej sledeče liste. Na zadnjem so navodila naloge.

Mojzes, 1.del - Bog vidi stisko svojega ljudstva.pdf

V pomoč pri reševanju liturgičnega zvezka si oglej sledeči video: https://youtu.be/gGAZ90UHX4I
Potem odprite liturgični zvezek na strani 17 in rešite nalogo za 1. adventno nedeljo (prvo za obkroževati in drugo za rešit).

6. VEROUČNA URA OD DOMA (med 22. novembrom in 29. novembrom):

Kdor ne pošlje fotografij liturgičnega zvezka in fotografijo prerisanega miselnega vzorca na naslov katehistinje do sobote 28. novembra zvečer, se ura ne prizna.

V pomoč za delo z liturgičnim zvezkom si oglej video: https://youtu.be/djoqToEGsCw

Jožef, 3.del - srčna dobrota prinaša srečo.pdf

5. VEROUČNA URA OD DOMA (med 15. in 22. novembrom):

Kdor ne pošlje fotografij liturgičnega zvezka in lista z opisom ali risbo dela usmiljenja na e-mail katehistinje do sobote 21. novembra zvečer, se mu ura ne prizna.

Starši najdite si čas in si z otrokom oglejte sledeči video: https://youtu.be/bbPKhYBaWRg Potem odprite liturgični zvezek na strani 16 in rešite nalogo za 33. nedeljo med letom.

Skupaj si oglejte spodnji pps:

Jožef, 2.del - Hudo vračajmo z dobrim.pdf

Naloga: v tem tednu se potrudi napraviti čim več dobrih del. Vsak večer se vprašaj kako si preživel dan, zahvali se za lepe stvari, za to kar si opustil ali storil slabega zmoli kesanje. Izberi si eno telesno ali duhovno delo usmiljenja in ga opiši ali nariši. Fotografijo izdelka pošlji skupaj s fotografijo liturgičnega zvezka katehetinji Bredi.

4. VEROUČNA URA OD DOMA (med 8. in 15. novembrom):

Kdor ne pošlje fotografije na naslov kateheta do sobote 14. novembra zvečer, se mu ura ne prizna.

Starši najdite si čas in si skupaj z otrokom oglejte spodnji strip. (Z miško klikni na slike in zavrti gumbek na slike stripa).

Jožef, 1.del - Vest je notranji glas.pdf
  • Spomni se dveh dogodkov iz tvojega življenja:

  • 1. ko si ubogal vest, naredil tako, kot si v srcu čutil, da je prav. Kako si se počutil?

  • 2. ko si vedel, da nečesa ne smeš storiti, a si vseeno to storil. Kako si se takrat počutil?

  • Dogodka kratko opiši ali nariši. Pošlji katehistinji.

  • V tem tednu vsak večer zmoli molitev O Jezus, blagoslovi me.

  • S pomočjo posnetega evangelija: https://www.youtube.com/watch?v=salGHfzwK-8 reši naloge v liturgičnemu zvezku na strani 16. in jih fotografirajte in prav tako pošljite kathistinji.


3. VEROUČNA URA OD DOMA (med 1. in 8. novembrom):

Kdor ne pošlje fotografije na naslov kateheta do sobote 7. novembra zvečer, se mu ura ne prizna.

Starši najdite si čas in se pogovarjajte z otroki o hvaležnosti. Pogovor začnite z osebnim pripovedovanjem čemu ste vi Bogu hvaležni. (Denimo, da je delo v službi hitro minilo... da je lepo vreme... da vam nič ne manjka...) Nato pa vi vprašajte otroka za kaj je hvaležen Bogu. Povabite ga, da to za kar je hvaležen Bogu, tudi upodobi s sliko. Risbo fotografirajte in jo pošljite katehetu. Prisluhnite tudi posnetku https://youtu.be/1tY2wZXO5mw in na strani 15 liturgičnega zvezka poizkusite prevesti besedo blagor v vsakdanji jezik, skratka kaj bi to pomenilo.

2. VEROUČNA URA OD DOMA (med 25. oktobrom in 1. novembrom):

Kdor ne pošlje fotografije na naslov kateheta do sobote 31. oktobra zvečer, se mu ura ne prizna.

Starši najdite si čas in se pogovorite z otroki o obiskih pokopališč, morda z njimi obiščete grob dragih pokojnih. Posredujte jim spoštovanje do pokopališča, kamor naše drage pokojne položimo k počitku. V srca jim položite vero, da so naši dragi pokojni pri Bogu v nebesih ne kot posamezniki ampak kot občestvo ljudi, ki so se imeli radi in so bili povezani z vezjo ljubezni. Na list napišite imena brez priimkov otroku znanih oseb, ki so že pokojni. Z otroki zmolite eno kratko molitev. List z imeni fotografirajte in ga kot povratno informacijo pošljite katehetu. Kakršni koli pogovor, ki se bo razvil ob vaši katehezi naj vas ne plaši, naša vera sloni na izhodišu, da nas bo nebeški oče na skrivnostni način obudil po smrti v večno življenje.


  1. VEROUČNA URA OD DOMA (med 18. in 25. oktobrom):
    Kdor ne pošlje fotografije na naslov kateheta do sobote 24. oktobra zvečer, se mu ura ne prizna.


Starši najdite čas za molitev, če se da oče in mama z veroučencem, ali vsaj mama in veroučenec ali vsaj oče in veroučenec. Namen molitve naj bo za zdravje pred kratkim okuženim ali za ljudi, katerim je bilo zdravljenje zaradi Covida preloženo. Starim staršem ni prepovedano sodelovanje pri molitvi. Vzemite rožni venec ali pa na prste štejte moliteve zdravihmarij.

Najprej zmolite očenaš, potem 10x ponovite molitev zdravamarija. Molitev zaključite z molitvijo slavaočetu. Potem fotografirajte vse prste in roke ki, so štele do deset z ali brez rožnega venca. Fotografijo pošljite na naslov kateheta. Bodite pozorni na učinek molitve!

katehistinja BREDA ČOP SENEKOVIČ senekovic.breda@gmail.com ali viber 041 538 081 ali messenger


OČENAŠ:

Oče naš, ki si v nebesih, posvečeno bodi tvoje ime, pridi k nam tvoje kraljestvo, zgodi se tvoja volja kakor v nebesih tako na zemlji. Daj nam danes naš vsakdanji kruh in odpusti nam naše dolge, kakor tudi mi odpuščamo svojim dolžnikom, in ne vpelji nas v skušnjavo, temveč reši nas hudega. Amen.

ZDRAVAMARIJA:

Zdrava, Marija, milosti polna, Gospod je s teboj, blagoslovljena si med ženami in blagoslovljen je sad tvojega telesa, Jezus. Sveta Marija, Mati božja, prosi za nas grešnike zdaj in ob naši smrtni uri. Amen.

SLAVAOČETU:

Slava Očetu in Sinu in Svetemu Duhu, kakor je bilo v začetku, tako zdaj in vselej in vekomaj. Amen.