Kateheze 3. razred

31. KATEHEZA OD DOMA (med 16. in 23. maj.):

Naberite šopek domačih rož in jih skozi teden prinesi k večerni šmarnični maši. Odloži jih v zakristiji, kjer so že nastavljene majhne vaze. Sedaj se ne potrebujete več prijavljati za obisk bogoslužja.
Ne pozabi na VPIS V VIŠJI RAZRED!

Starši povabljeni k skupnem čiščenju in krašenju naše cerkve Marije Snežne vsak petek po maši. Čiščenje in krašenje predstavlja trenutek druženja, ob katerem moramo upoštevati varnostno razdaljo. Dobrodošle bombažne cunje ali krpe za čiščenje klopi.

30. KATEHEZA OD DOMA (med 9. in 16. maj.):

Poskrbite, da bo kateheza narejena do sobote 15. maja zvečer, sicer boš zamudil priložnost odpiranja src Božjim skrivnostim.

Kateheza tega tedna naj bo obisk župnijske cerkve in kratek sprehod do spovednice. Cerkev bo odprta skozi ves dan. Vstopite v spovednico najprej sami, pri čemer naj vas pri odprtih vratih opazujejo otroci. Ti bodo ob tem izgubili strah pred leseno omaro s stolom. Potem otroka povabite naj vstopi v spovednico vi pa se usedite na mesto duhovnika. Skupaj pojdita skozi molitveni obrazec sv. spovedi, vse to pri odprtih vratih, da se bo otrok počutil bolj sproščeno. Na koncu naredite selfi vi in vaš otrok pred spovednico. Fotografijo skupaj s fotografijo liturgičnega zvezka posredujte na naslov svetemase2020@gmail.com

Ob tem jim posredujte sporočilo. Spovednica je svet prostor v katerem bo slišal čudovite besede: "BOG TI JE GREHE ODPUSTIL, POJDI IN ŽIVI V MIRU!"

a) SV. SPOVED BO POTEKALA V SOBOTO 15. maja ob 15h za prvoobhajance iz Zgornje Velke in ob 17h za prvoobhajance iz Sladkega vrha.
b) SEDEMDNEVICO - od 31. maja naprej boste zaporedoma obiskovali večerne sv. maše.
c) VPIS V VIŠJI RAZRED

Starši povabljeni k skupnem čiščenju in krašenju naše cerkve Marije Snežne vsak petek po maši. Čiščenje in krašenje predstavlja trenutek druženja, ob katerem moramo upoštevati varnostno razdaljo. Dobrodošle domače rože in bombažne cunje ali krpe za čiščenje klopi.

29. KATEHEZA OD DOMA (med 2. in 9. maj.):

Poskrbite, da bo kateheza narejena do sobote 8. maja zvečer, sicer boš zamudil priložnost odpiranja src Božjim skrivnostim.

Tokratna kateheza je vezana na šmarnice. Oglejte si šmarnično pripoved Svetniki so čisto navadni ljudje na youtubu.

Dragi prvoobhajanci, spoštovani starši. Stopili smo v neposredno pripravo na prejem prvega sv. obhajila, ki vključuje

a) SV. SPOVED BO POTEKALA V SOBOTO 15. maja ob 15h za prvoobhajance iz Zgornje Velke in ob 17h za prvoobhajance iz Sladkega vrha.
b) SEDEMDNEVICO - od 31. maja naprej boste zaporedoma obiskovali večerne sv. maše.
c) VPIS V VIŠJI RAZRED

Starši povabljeni k skupnem čiščenju in krašenju naše cerkve Marije Snežne. PETEK 4. junija po večerni maši. Čiščenje in krašenje predstavlja trenutek druženja, ob katerem moramo upoštevati varnostno razdaljo. Dobrodošle domače rože in bombažne cunje ali krpe za čiščenje klopi.

PRIJAVNICA K VEROUKU 2021-22.pdf

28. KATEHEZA OD DOMA (med 25. apr. in 2. maj.):

Poskrbite, da bo kateheza narejena do sobote 1. maja zvečer, sicer boš zamudil priložnost odpiranja src Božjim skrivnostim.

Dragi starši skupaj z otroki se pripravljate na prejem svetega obhajila. To je naše duhovne hrane, ki prihaja iz križa našega trpečega Gospoda Jezusa Kristusa. Na mail svetemase2020@gmail.com posredujte pet terminov sv. maš, ki vam vam jih vaši urniki življenja omogočajo v mesecu maju. Če vam nedelja ne ustreza, izberite delavniška bogoslužja. Teh pet terminov mi posredujte v potrditev. Jaz vam bom določil termin v katerem bodo vaši otroci po sv. maši opravili sv. spoved. Ob tej priložnosti boste imeli tudi sami priložnost za sv. spoved.

Poleg petih terminov posredujte tudi fotografijo liturgičnega zvezek na str. 42. na naslov svetemase2020@gmail.com do SOBOTE 1. maja.

27. KATEHEZA OD DOMA (med 18. in 25. apr.):

Poskrbite, da bo kateheza narejena do sobote 24. aprila zvečer, sicer boš zamudil priložnost odpiranja src Božjim skrivnostim.

Dragi starši skupaj z otroki si ponovno preberite in oglejte slike in besedila iz knjige od strani 28 do 31. Otrok naj se nauči potek svete spovedi (str. 31) Takoj po prvomajskih praznikih bomo imeli sv. spoved otrok in staršev v manjših skupinah po 5 otrok. O tem več naslednjič. Prosim ponovite skupaj z otrokom obrazec svete spovedi. Koristno je, da otrok prepiše na list potek sv. spovedi.

Fotografijo prepisa skupaj s fotografijo liturgičnega zvezek na str. 42. pošlji na naslov svetemase2020@gmail.com do SOBOTE 24. aprila.

26. KATEHEZA OD DOMA (med 11. in 18. apr.):

Poskrbite, da bo kateheza narejena do sobote 17. aprila zvečer, sicer boš zamudil priložnost odpiranja src Božjim skrivnostim.

Dragi starši skupaj z otroki si preberite in oglejte slike iz knjige od strani 110 do 113. Pogovorite se z otroci o neveri in veri apostola Tomaža in lastni neveri in veri. Na strani 111. dopolnite besedila: "ZVELIČAR, JAGNJE, VELIKONOČNA, ALELUJA, GROB. Prav tako narišite velikonočna jedila in dopolni križanko z besedami: "PIRHI, MESO, HREN, KRUH".

Fotografiji strani 111 in 113 skupaj s fotografijo liturgičnega zvezek na str. 41. pošlji na naslov svetemase2020@gmail.com do SOBOTE 17. aprila.

25. KATEHEZA OD DOMA (med 4. in 11. apr.):

Poskrbite, da bo kateheza narejena do sobote 10. aprila zvečer, sicer boš zamudil priložnost odpiranja src Božjim skrivnostim.

Predragi praznujemo Veliko noč, naš največji praznik. Prepričan sem, da v hiši mrgoli velikonočnih znamenj. Hren, potica, pirhi, meso,... morda tudi velikonočna kartica,... zbrana družina, ki moli,...

Izberi eno od znamenj in ga fotografiraj.

Fotografijo enega velikonočnega znamenja skupaj s fotografijo liturgičnega zvezek na str. 40. pošlji na naslov svetemase2020@gmail.com do SOBOTE 10. aprila.

24. KATEHEZA OD DOMA (med 28. mar. in 4. apr.):

Poskrbite, da bo kateheza narejena do sobote 4. aprila zvečer, sicer boš zamudil priložnost odpiranja src Božjim skrivnostim.

Starši najdite si čas in z otroci prisluhnite zvočnemu posnetku 6. postne - cvetne nedelje: TU (od 4. min in 20 sek. dalje). Potem odprite liturgični zvezek na str. 38 - 40 in rešite nalogo za 6. postno nedeljo (samo tisto prvo za obkroževat).

Veliki teden, 1+2.pdf

Fotografijo liturgičnega zvezka (str. 38-40) pošljite na naslov svetemase2020@gmail.com do SOBOTE 3. aprila.

23. KATEHEZA OD DOMA (med 21. in 28. mar.):

Poskrbite, da bo kateheza narejena do sobote 27. marca zvečer, sicer boš zamudil priložnost odpiranja src Božjim skrivnostim.

Starši najdite si čas in z otroci prisluhnite zvočnemu posnetku 5. postne nedelje: TU (od 4. min in 20 sek. dalje). Potem odprite liturgični zvezek na str. 37 in rešite nalogo za 5. postno nedeljo (samo tisto prvo za obkroževat).

Cvetna nedelja.pdf

Fotografijo liturgičnega zvezka (str. 38-40) pošljite na naslov svetemase2020@gmail.com do SOBOTE 3. aprila.

Fotografijo liturgičnega zvezka (str. 37) pošljite na naslov svetemase2020@gmail.com do SOBOTE 27. marca.

22. KATEHEZA OD DOMA (med 14. in 21. mar.):

Poskrbite, da bo kateheza narejena do sobote 20. marca zvečer, sicer boš zamudil priložnost odpiranja src Božjim skrivnostim.

Starši najdite si čas in z otroci prisluhnite zvočnemu posnetku 4. postne nedelje: TU (od 6. min in 20 sek. dalje). Potem odprite liturgični zvezek na str. 36 in rešite nalogo za 4. postno nedeljo (samo tisto prvo za obkroževat).

Oglejte si besedila in risbe iz knjige str. 90., 91. in 92. in se pogovorite kako si lahko Jezusova priča. Zapis fotografiraj (str. 91., 92.) in skupaj s fotografijo liturgičnega zvezka (str. 36) pošljite na naslov svetemase2020@gmail.com do SOBOTE 20. marca.

21. KATEHEZA OD DOMA (med 7. in 14. mar.):

Poskrbite, da bo kateheza narejena do sobote 13. marca zvečer, sicer boš zamudil priložnost odpiranja src Božjim skrivnostim.

Starši najdite si čas in z otroci prisluhnite zvočnemu posnetku 3. postne nedelje: TU (od 5. min in 30 sek. dalje). Potem odprite liturgični zvezek na str. 36 in rešite nalogo za 3. postno nedeljo (samo tisto prvo za obkroževat).

Oglejte si besedila in risbe iz knjige str. 88. in 89. in se pogovorite za kaj vse si Jezusu hvaležen/-a. Zapis fotografiraj (str. 89) in skupaj s fotografijo liturgičnega zvezka (str. 36) pošljite na naslov svetemase2020@gmail.com do SOBOTE 13. marca.

20. KATEHEZA OD DOMA (med 28. feb. in 7. mar.):

Poskrbite, da bo kateheza narejena do sobote 6. marca zvečer, sicer boš zamudil priložnost odpiranja src Božjim skrivnostim.

Starši najdite si čas in z otroci prisluhnite zvočnemu posnetku 2. postne nedelje: TU (od 4. min in 50 sek. dalje). Potem odprite liturgični zvezek in rešite nalogo za 2. postno nedeljo (samo tisto prvo za obkroževat).

Oglejte si besedila in risbe iz knjige str. 86. in 87. in se pogovorite o razliki med slovesnim kosilom in sveto mašo (besedne zveze pravilno razvrsti pod rubriko slovesno kosilo in pod rubriko sveta maša).

Fotografijo strani 87 skupaj s fotografijo liturgičnega zvezka pošljite na naslov svetemase2020@gmail.com do SOBOTE 6. marca.

19.KATEHEZA OD DOMA (med 21. in 28. februarjem):

Poskrbite, da bo kateheza narejena do sobote 27. februarja zvečer, sicer boš zamudil priložnost odpiranja src Božjim skrivnostim.

Starši najdite si čas in z otroci prisluhnite zvočnemu posnetku 1. postne nedelje: TU (od 5minute dalje). Potem odprite liturgični zvezek in rešite nalogo (samo tisto prvo za obkroževat).

Ker je postni čas, se bomo vrnili k zgodbi o usmiljenemu očetu, ki jo najdete v delovnem zvezku na str. 17. Z otrokom podelite svojo izkušnjo, ko vam vas je kdo obvaroval pred kako še večjo napako, zmoto, nerodnost, lahkomiselnostjo,... Pazite, da se ne boste pri tem zaničevali! V ospredju naj bo oseba, ki vas je usmiljeno pogledala v oči ter vam odpustila, vas objela, vas sprejela, vam dala novo možnost. (Pripovedujte eno od svojih zgodb lahkomiselnosti. Otroci radi slišijo konkretni pripetljaj. npr. Ko ste prvič padli pri avtošoli in ste pogledali v oči očetu, ali ko ste prvič dobili slabo oceno in ste pogledali v oči mame, ko so se vam rože posušile, ker ste jih pozabili zaliti in ste pogledali v oči darovalca, ali, ko je kipelo mleko in ste srečali nekoga, ki vas je z nasmehom v očeh potolažil, ali ko ste kuhali krompir in se vam je prismodil... ). Vaša pripoved naj ne bo samo v dolgočasnih dejstvih. Pripovedujte o čustvih, kako se vam je mudilo, kak ste želeli najbolje, kako ste iskali priznanje, kako ste upali na uspeh,... s čustvi boste nahranili hrepenenja otrokovega srca. Ne primerjajte se z filmskimi igralci, ker ti vaših otrok ne morejo čustveno nahraniti. Lahko jih zaposlijo pred televizorjem in jim polnijo glavo, srce, pa lahko nahranite le Vi, s preprosto, iskreno in VAŠO pripovedjo.

Potem izzovite otroka, da se spomni svoje ali bratove (sestrine) štorije lahkomiselnosti. Spodbudite ga, da preprosto ubesedi in opiše pripetljaj ter v njem najde Vas ali koga drugega, ki mu je odpustil/ ga obvaroval še večje polomije. Prosite ga, naj nariše OČI tistega, ki mu je opustil/ali obvaroval pred grehom. Te oči pripnite za en teden ali več na hladilnik, da se boste spominjali Njega - Nebeškega Očeta, ki odpušča in nas varuje pred našimi zablodami.

Vajin pogovor zaključite s kratko molitvijo hvaležnosti (Očenašem) za božje varstvo.

Te narisane oči fotografirajte in skupaj s fotografijo liturgičnega zvezka pošljite na naslov svetemase2020@gmail.com do SOBOTE 27. februarja.

18. VEROUČNA URA OD DOMA (med 14. in 21. februarjem):

Kdor ne izpolni google obrazca in ne pošlje fotografije liturgičnega zvezka na naslov tvoje katehistinje do sobote 20. februarja zvečer se mu ura ne prizna.

Starši najdite si čas in z otroci prisluhnite zvočnemu posnetku: TU. Potem odprite liturgični zvezek in rešite nalogo za 6. nedelje med letom (samo tisto prvo za obkroževat).

V delovnem zvezku otroku preberite besedila med 82 in 85 stranjo. Rešeni strani 83 in 85 fotografirajte in skupaj s fotografijo liturgičnega zvezka pošljite na naslov svetemase2020@gmail.com do SOBOTE 20. februarja.

POST PLAKAT- Mavrica.PDF

17. VEROUČNA URA OD DOMA (med 7. in 14. februarjem):

Kdor ne izpolni google obrazca in ne pošlje fotografije liturgičnega zvezka na naslov tvoje katehistinje do sobote 13. februarja zvečer se mu ura ne prizna.

Starši najdite si čas in z otroci prisluhnite zvočnemu posnetku: TU. Potem odprite liturgični zvezek in rešite nalogo za 5. nedelje med letom (samo tisto prvo za obkroževat).

V delovnem zvezku otroku preberite besedila med 78 in 81 stranjo. Rešene strani 79, 80 in 81 fotografirajte in skupaj s fotografijo liturgičnega zvezka pošljite na naslov svetemase2020@gmail.com do SOBOTE 13. februarja.

16. VEROUČNA URA OD DOMA (med 31. januarjem in 7. februarjem):

Kdor ne izpolni google obrazca in ne pošlje fotografije liturgičnega zvezka na naslov tvoje katehistinje do sobote 6. februarja zvečer se mu ura ne prizna.

Starši najdite si čas in z otroci prisluhnite zvočnemu posnetku: TU. Potem odprite liturgični zvezek in rešite nalogo za 4. nedelje med letom (samo tisto prvo za obkroževat).

V delovnem zvezku otroku preberite besedila med 74 in 77 stranjo. Rešene strani 75 in 77 fotografirajte in skupaj s fotografijo liturgičnega zvezka pošljite na naslov svetemase2020@gmail.com do SOBOTE 6. februarja.

15. VEROUČNA URA OD DOMA (med 24. januarjem in 31. februarjem):

Kdor ne izpolni google obrazca in ne pošlje fotografije liturgičnega zvezka na naslov tvoje katehistinje do sobote 30. januarja zvečer se mu ura ne prizna.

Starši najdite si čas in z otroci prisluhnite zvočnemu posnetku: TU. Potem odprite liturgični zvezek in rešite nalogo za 3. nedelje med letom (samo tisto prvo za obkroževat).

V delovnem zvezku otroku preberite besedila med 70 in 73 stranjo. Rešene strani 71, 72 in 73 fotografirajte in skupaj s fotografijo liturgičnega zvezka pošljite na naslov svetemase2020@gmail.com do SOBOTE 30. januarja.

14. VEROUČNA URA OD DOMA (med 17. in 24. januarjem):

Starši najdite si čas in si z otrokom oglejte posnetek: https://youtu.be/MXdxY941W-4

V delovnem zvezku otroku preberite besedila med 66 in 69 stranjo. Rešene strani 67, 68 in 69 fotografirajte in pošljite.

Potem odprite liturgični zvezek in rešite nalogo (samo tisto prvo za obkroževat).

Fotografije liturgičnega zvezka in delovnega zvezka strani 84 in 65 pošlji na naslov svetemase2020@gmail.com do SOBOTE 23. januarja.

Če karkoli ni jasno pokliči in vprašaj g. župnika na telefon: 070 467 743.

13. VEROUČNA URA OD DOMA (med 10. in 17. januarjem):

Starši najdite si čas in si z otrokom oglejte posnetek: https://youtu.be/rh5Jnai8y7s

V delovnem zvezku otroku preberite besedila med 62 in 65 stranjo. Rešene strani 64 (rešitve so: kor, ambon, oltar, kelih, križ, mašni plašč, štola, kropilnik) in 65 fotografirajte in pošljite.

Potem odprite liturgični zvezek in rešite nalogo (samo tisto prvo za obkroževat).

Fotografije liturgičnega zvezka in delovnega zvezka strani 84 in 65 pošlji na naslov svetemase2020@gmail.com do SOBOTE 16. januarja.

12. VEROUČNA URA OD DOMA (med 3. in 10. januarjem):

Starši najdite si čas in si z otrokom oglejte posnetek: https://youtu.be/poswRRB_2i0

List papirja prepogni. Na levo stran zapiši živali, ki so se poklonili novorojenemu Jezusu.

Na desno stran zapiši ljudi, ki so se poklonili novorojenemu Jezusu.

Potem odprite liturgični zvezek in rešite naloge vključno z Sv. tremi kralji (samo tisto prvo za obkroževat).

Fotografije liturgičnega zvezka in delovnega lista z živalmi in ljudmi pošlji na naslov svetemase2020@gmail.com do SOBOTE 9. januarja.

11. VEROUČNA URA OD DOMA (med 27. decembrom in 3. januarjem):

Prosim pošljite tri fotografije: 1) liturgičnega zvezka Božiča, 2) liturgični zvezek Nedelje sv. Družine ter 3) fotografijo blagoslova vašega doma do sobote 2. februarja.

Starši najdite si čas in si z otrokom oglejte sledeča posnetka:

božič: https://youtu.be/ZQfaNwAR6As

Nedelja sv. Družine: https://youtu.be/1Ir1x-Nopls

Potem odprite liturgični zvezek in rešite nalogo za Božič in za Nedeljo sv. Družine (samo tisto prvo za obkroževat).

V delovnem zvezku si oglejte potek blagoslova doma na strani 61. Potrebujete blagoslovljeno vodo, vejico za kropljenje, odlomek svetega pisma je lahko youtub posnetek, nekaj trenutkov tišine...

Tri fotografije pošlji na naslov svetemase2020@gmail.com.

Če vam ostane čas, si oglejte tole božično zgodbo. https://youtu.be/vF4shCHXQl4

10. VEROUČNA URA OD DOMA (med 20. decembrom in 27. decembrom):

Kdor ne pošlje fotografije liturgičnega zvezka 4. adventne nedelje in risbe s strani 49 delovnega zvezka do sobote 26. decembra zvečer se mu ura ne prizna.

Starši najdite si čas in si z otrokom oglejte sledeči video: https://youtu.be/-Zkr19dmiQw

Potem odprite liturgični zvezek in rešite nalogo za 4. adventno nedeljo (samo tisto prvo za obkroževat).

V delovnem zvezku si z otrokom oglejta slike in besedila med 58. in 60. stranjo. Pojdi do župnijske cerkve in si oglej žive jaslice rastavljene pred cerkvijo. Nariši njihovo postavitev v knjigo na stran 59. Risbo pošlji na naslov svetemase2020@gmail.com.

9. VEROUČNA URA OD DOMA (med 13. decembrom in 20. decembrom):

Kdor ne pošlje fotografije liturgičnega zvezka 3. adventne nedelje in risbe s strani 49 delovnega zvezka do sobote 19. decembra zvečer se mu ura ne prizna.

Starši najdite si čas in si z otrokom oglejte sledeči video: https://youtu.be/J4xwjaQGneI Potem odprite liturgični zvezek in rešite nalogo za 3. adventno nedeljo (samo tisto prvo za obkroževat).

V delovnem zvezku si z otrokom oglejta slike in besedila med 46. in 49. stranjo. Nariši tvojo predstavo božjega varstva misijonarjev Marije in Petra na strani 49. Risbo pošlji na naslov svetemase2020@gmail.com.

8. VEROUČNA URA OD DOMA (med 6. decembrom in 13. decembrom):

Kdor ne pošlje fotografij liturgičnega zvezka in fotografije 34. rešene strani učbenika do 12. decembra zvečer se mu ura ne prizna.

Starši najdite si čas in si z otrokom oglejte sledeči video: https://youtu.be/6rBmJFdyvkw Potem odprite liturgični zvezek in rešite nalogo za 2. adventno nedeljo (samo tisto prvo za obkroževat).

V delovnem zvezku si z otrokom oglejta slike in besedila med 32. in 35. stranjo.V ovale vpišita kako se lahko slaba dejanja spremenijo v dobra in dopiši en primer.

7. VEROUČNA URA OD DOMA (med 29. novembrom in 6. decembrom):

Kdor ne pošlje fotografije liturgičnega zvezka in fotografije nalog delovnega zvezka na svetemase@gmail.com do sobote 5. decembra zvečer se mu ura ne prizna.

Starši najdite si čas in si z otrokom oglejte sledeči video: https://youtu.be/gGAZ90UHX4I Potem odprite liturgični zvezek na strani 17 in rešite nalogo za 1. adventno nedeljo (samo tisto prvo za obkroževat).

V delovnem zvezku otroku preberite besedila med 28 in 31 stranjo. Posebej se ustavite ob spovednem obrazcu na strani 31, kjer lahko vi igrate vlogo duhovnika, otrok pa spovedanca. Rešene strani 29 in 30 fotografirajte in pošljite.

6. VEROUČNA URA OD DOMA (med 22. novembrom in 29. novembrom):

Kdor ne pošlje fotografij liturgičnega zvezka in fotografijo srca do sobote 28. novembra zvečer, se mu ura ne prizna.

Starši najdite si čas in si z otrokom poglejte sledeči video: https://youtu.be/djoqToEGsCw Potem odprite liturgični zvezek na strani 17 in rešite nalogo za 34. nedeljo med letom.

V delovnem zvezku otroku preberite besedila med 24 in 27 stranjo. Posebej se ustavite ob srcu (na strani 27). Vanj vpišite svoja dobra dela. Okrog njega napiši slaba dejanja. Fotografirajte srce in ga skupaj s fotografijo liturgičnega zvezka pošljite na naslov: svetemase2020@gmail.com

5. VEROUČNA URA OD DOMA (med 15. in 22. novembrom):

Kdor ne pošlje fotografije na naslov kateheta do sobote 21. novembra zvečer, se mu ura ne prizna.

Starši najdite si čas in si z otrokom poglejte sledeči video: https://youtu.be/bbPKhYBaWRg Potem odprite liturgični zvezek na strani 16 in rešite nalogo za 33. nedeljo med letom.

V delovnem zvezku otroku preberite besedila med 20 in 23 stranjo. Posebej se ustavite ob zgodbi Mihca, ki se pogovarja z Jezusom v jaslih. K trem prstom roke na strani 23 napiši tri stvari, ki jih je otrok Jezus prosil, da mu jih Mihec podari. Fotografirajte vaš zapis ob treh prstih in ga skupaj s fotografijo liturgičnega zvezka pošljite na naslov: svetemase2020@gmail.com


4. VEROUČNA URA OD DOMA (med 8. in 15. novembrom):

Kdor ne pošlje fotografije na naslov kateheta do sobote 14. novembra zvečer, se mu ura ne prizna.

Starši najdite si čas in otroku preberite priliko o izgubljenem sinu:

11 »Neki človek je imel dva sina. 12 Mlajši med njima je rekel očetu: ›Oče, daj mi delež premoženja, ki mi pripada!‹ In razdelil jima je imetje. 13 Čez nekaj dni je mlajši sin spravil vse stvari skupaj in odpotoval v daljno deželo. Tam je z razuzdanim življenjem pognal svoje premoženje. 14 Ko je vse zapravil, je v tisti deželi nastala huda lakota in začel je trpeti pomanjkanje. 15 Šel je in se pridružil nekemu meščanu tiste dežele, ki ga je poslal na svoje posestvo past svinje. 16 Želel se je nasititi z rožiči, ki so jih jedle svinje, pa mu jih nihče ni dal. 17 Šel je vase in dejal: ›Koliko najemnikov mojega očeta ima kruha v obilju, jaz pa tukaj umiram od lakote. 18 Vstal bom in šel k očetu in mu rekel: Oče, grešil sem zoper nebo in pred teboj. 19 Nisem več vreden, da bi se imenoval tvoj sin. Vzemi me za enega od svojih najemnikov.‹ 20 In vstal je ter šel k očetu. Ko je bil še daleč, ga je oče zagledal in se ga usmilil; pritekel je, ga objel in poljubil. 21 Sin mu je rekel: ›Oče, grešil sem zoper nebo in pred teboj. Nisem več vreden, da bi se imenoval tvoj sin.‹ 22 Oče pa je naročil svojim služabnikom: ›Brž prinesite najboljše oblačilo in ga oblecite! Dajte mu prstan na roko in sandale na noge! 23 Pripeljite pitano tele in ga zakoljite ter jejmo in se veselimo! 24 Ta moj sin je bil namreč mrtev in je oživel; bil je izgubljen in je najden.‹ In začeli so se veseliti.

Potem naj otrok odpre knjigo (A4 delovni zvezek) na strani 16. Otrok naj vstavi manjkajoče besede na strani 17 in 19. Med tem se v pogovoru ustavita pri vprašanjih na dnu strani 17 in 18. Starš naj opiše nekaj okoliščin dogodka v katerem se je pokesal in tako vpelje otroka, da se tudi sam spomni kakega dogodka v katerem se je kesal.

Fotografirajte dopolnjeno besedilo in ga pošljita katehetu.

S pomočjo posnetega evangelija: https://www.youtube.com/watch?v=salGHfzwK-8 reši naloge v liturgičnemu zvezku na strani 16. in jih fotografirajte in prav tako pošljite g. župniku.

3. VEROUČNA URA OD DOMA (med 1. in 8. novembrom):

Kdor ne pošlje fotografije na naslov kateheta do sobote 7. novembra zvečer, se mu ura ne prizna.

Starši najdite si čas in se pogovarjajte z otroki o hvaležnosti. Pogovor začnite z osebnim pripovedovanjem čemu ste vi Bogu hvaležni. (Denimo, da je delo v službi hitro minilo... da je lepo vreme... da vam nič ne manjka...) Nato pa vi vprašajte otroka za kaj je hvaležen Bogu. Povabite ga, da to za kar je hvaležen Bogu, tudi upodobi z risbo. Risbo fotografirajte in jo pošljite katehetu. Prisluhnite tudi posnetku https://youtu.be/1tY2wZXO5mw in na strani 15 liturgičnega zvezka z obrožitvijo prave besede odgovorite na vprašanje: "Katero besedo Jezus najpogosteje uporabi v govoru na gori?"

2. VEROUČNA URA OD DOMA (med 25. oktobrom in 1. novembrom):

Kdor ne pošlje fotografije na naslov kateheta do sobote 31. oktobra zvečer, se mu ura ne prizna.

Starši najdite si čas in se pogovorite z otroki o obiskih pokopališč, morda z njimi obiščete grob dragih pokojnih. V srca jim položite vero, da so naši dragi pokojni pri Bogu v nebesih v občestvo svetih, to je tistih po katerih nosimo ime. Na strani 14. knjige (Kristjani praznujemo skupaj) pomagajte otroku zapisati ime krstnega zavetnika in datum goda. Stran 14. fotografirajte in pošljite katehetu.


  1. VEROUČNA URA OD DOMA (med 18. in 25. oktobrom):
    Kdor ne pošlje fotografije na naslov kateheta do sobote 24. oktobra zvečer, se mu ura ne prizna.


Starši najdite čas za molitev, če se da oče in mama z veroučencem, ali vsaj mama in veroučenec ali vsaj oče in veroučenec. Namen molitve naj bo za zdravje pred kratkim okuženim ali za ljudi, katerim je bilo zdravljenje zaradi Covida preloženo. Starim staršem ni prepovedano sodelovanje pri molitvi. Vzemite rožni venec ali pa na prste štejte moliteve zdravihmarij.

Najprej zmolite očenaš, potem 10x ponovite molitev zdravamarija. Molitev zaključite z molitvijo slavaočetu. Potem fotografirajte vse prste in roke ki, so štele do deset z ali brez rožnega venca. Fotografijo pošljite na naslov kateheta. Bodite pozorni na učinek molitve!

svetemaše2020@gmail.com župnik BOŠTJAN LENART


OČENAŠ:

Oče naš, ki si v nebesih, posvečeno bodi tvoje ime, pridi k nam tvoje kraljestvo, zgodi se tvoja volja kakor v nebesih tako na zemlji. Daj nam danes naš vsakdanji kruh in odpusti nam naše dolge, kakor tudi mi odpuščamo svojim dolžnikom, in ne vpelji nas v skušnjavo, temveč reši nas hudega. Amen.

ZDRAVAMARIJA:

Zdrava, Marija, milosti polna, Gospod je s teboj, blagoslovljena si med ženami in blagoslovljen je sad tvojega telesa, Jezus. Sveta Marija, Mati božja, prosi za nas grešnike zdaj in ob naši smrtni uri. Amen.

SLAVAOČETU:

Slava Očetu in Sinu in Svetemu Duhu, kakor je bilo v začetku, tako zdaj in vselej in vekomaj. Amen.